Smartlog v3 » Verden set fra sidelinien » Bogtyven
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra sidelinien

Rote Mutters alternative centrum

Bogtyven

13. Feb 2011 17:29, Rote Mutter

I kreablogger-kredse diskuteres det her og der igen og igen hvorvidt det er tilladt for andre at hhv. lave eller sælge andres idéer. I litterære kredse går man mere målrettet til værks. Nogen stjæler fra virkeligheden - deres egen og andres, andre stjæler identiteter til deres litterære figurer og atter andre skriver kun noget som alle andre gerne må stjæle.

Så det har jeg gjort, stjålet. Fra Bogtyven . Du finder teksten her. Jeg kunne lige så godt have skrevet den selv, for jeg har sagt det samme mange gange - og byttet mine hard-back boggaver til to-tre paperback.

 Lad mig gå lige til sagen: hvad hulen skal indbundne bøger gøre godt for? De koster det dobbelte, og der står det samme i dem som i paperback-udgaven. Jeg har en mistanke om, at den mest almindelige grund til at købe en indbundet bog er, at den skal bruges som gave, for det ser ud af mere. Størrelsen og tyngden giver bogen en vis betydningsfuldhed, og så har indbundne bøger en ekstra blank side, der er som skabt til forfatterens autograf, som man måske har været så forudseende at skaffe sig på bogmessen i november.

Men så snart bogen har opfyldt sin mission som gave, er det trods alt bare en bog, der skal læses, og indbundne bøger er ikke sådan at bide skeer med. Det er muligt, at de tager sig godt ud i reolen eller på sengebordet, men de er ikke beregnet til at åbne. I gamle dage (da alting som bekendt var meget bedre) havde indbundne bøger en fleksibel ryg, der var syet, så man kunne efterlade dem opslået på et bord. Nu er indbundne bøger limet i ryggen og klapper sammen som en rævesaks, når man lægger dem fra sig, så det gælder om at trække næsen til sig. Og indbundne bøger egner sig slet ikke til sengelæsning, det er de alt for uhåndterlige til.

Jeg er ikke i tvivl om, at de stive, klodsede, tunge bøger er glimrende til at presse blomster med og til at holde døre åbne, men blomsterpresser og dørkiler er garanteret billigere.

Alligevel skal du være velkommen til at forære mig en indbunden bog i fødselsdagsgave eller til jul, når den tid kommer. Hvis du lige får boghandleren til at sætte et byttemærke på, skal jeg nok selv gå hen og veksle den til to paperbacks så hurtigt som muligt.

Ups. Der blev jeg også billedtyv.

Kommentarer

 1. Ralph Lauren Outlet
  31. Jan 2012 02:04
  1

  narkotika kan endorphiner fremkalde en tilstand af at være

 2. abercrombie outlet
  7. Apr 2012 05:03
  2

  cannot be said of mere advice given to another, which he is at full liberty

 3. Michael Kors Outlet
  21. Jun 2012 03:21
  3

  Jeg har haft lidt en åbenbaring idag, jeg har nemlig været til møde i a-kassen

Rote Mutter

Lena H
Verden set fra sidelinien

Fortiden

Tags

Arkiv

Relaterede