Smartlog v3 » Verden set fra sidelinien » Dagens genbrug
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra sidelinien

Rote Mutters alternative centrum

Dagens genbrug

9. Mar 2010 11:37, Rote Mutter

I dag har jeg lyst til at genbruge dagen i går. Den var nemlig rigtig god. Trods feberhedt barn og mange vågne nattetimer, havde vi en hyggelig og rolig formiddag. Lillebror blev hjemme for at holde med selskab og storebror var for syg til at drille ham. Jeg fik læst lidt og fik mentalt klargjort mig selv til dagens arbejde.

Over middag kom far hjem (børnenes far, forståes) og overtog sygepasningen. Det vil sige skiftede film, tror jeg nok. Jeg fik for en gang skyld arbejdet med redigering og korrekturlæsning. Et stort skridt for mig, som er så godt igang med den kreative fase af næste bog-projekt. Nu sidder jeg så bare og trækker tiden til jeg kan gå op og lave det om igen. Der skete vist det at jeg var så opmæærksom på stavning og grammatik, at jeg helt glemte at se på indhold og formuleringer. Det er som om de to processer ikke fungerer sammen.

Men det var jo også festdag i går. Festdag og kampdag. Jeg kunne blandt andet fejre at min kære mand helt naturligt tog sig af både indkøb og madlavning og børneputning mens jeg var på Kvindemuseet til fest- og kamparrangement, og gik på restaurent dyrkede kvindevenskab. Jamen kan det være bedre? Den genbruger vi lige idag. Jeg tager ind samme sted til bestyrelsesmøde og får maden serveret. Imens passer faderen "det derhjemme" som Lone Kühlmann omtalte det på Kvindemusset i går.

"Det derhjemme" er det kvinden skal ordne efter arbejde. Det har manden ikke. Han har et bagland, mente hun. Idag har jeg et bagland og han har det derhjemme. Fantastisk når man kan genbruge 8. marts på den måde ;-)

Lone Kühlmann havde også andre perler jeg gerne vil dele med evt. interesserede. For eksempel denne:

1. "Hvis du lægger dig ned og siger som en dørmåtte, så skal der nok komme en og træde på dig." Den har vi jo hørt før, så det er bare med at rejse sig op, hvis man ikke vil trædes på.

2. Et andet godt citat af Kühlmann selv var dette: "De andre er lige så usikre som dig selv, også selv om de ikke ser sådan ud. Så det er der ingen grund til at bruge mere tid på."

3. Den bedste var nu et citat af Hillary Clinton. Den blev puttet direkte i lommen: "Herregud. Hvis du får snuden hugget af fordi du stikker den for langt frem. Den vokser jo ud igen hver gang." Og så er det heller ikke værre. Ikke noget at være bange for.

Gode citater klar til genbrug ;-)

Og så til lidt reflektioner over gårsdagens tema. For når jeg tænker på den opdragelse min mor, hendes søstre og mine fastre og sikkert mange andre med, har fået, så  er det da helt bemærkselsesværdigt at de har rejst sig fra deres plads foran døren, rystet usikkerheden af sig (eller i hvert fald vendt det blinde øje til), stukket næsen frem og sørget for at VI, deres døtre kunne få mere end 14 dages barsel, en løn der var til at leve af (selv om der er langt igen til ligelønnen), en stat der tager sig af børnepasningen (mens vi kæmper for bedre forhold for os selv og vores børn. Hvis vi altså gør det. Hvad gør du?). Alt dette mens de samtidig tog sig af "det derhjemme".

Så lad mig her til sidst genbruge endnu et citat: "Det personlige er politisk". Hvad du gør i dit eget liv har betydning for mange andre mennesker og for hele samfundets indretning fremover. Ja, jeg er vist lidt uenig med Lone Kühlmann i det synspukt at man selv må om hvis man gerne vil være en dørmåtte. Har dørmåtter ikke også ansvar for hvilke forhold deres børn og andre kommer til at leve under?

 

Dette er skrevet med tanke på min mor og til Kirsten Gomard, som lærte mig at sætte ord, vilje og handling bag mine følelser og ønsker. 

 

I mangel af billede af Kirsten, får I her et billede af Camilla Fabricius , byrådsmedlem i Århus og det nye kvindepolitiske håb i Danmark. Tak for en dejlig dag i går, Camilla :-)

Camilla Fabricius 

Rote Mutter

Lena  H
Verden set fra sidelinien

Fortiden

Tags

Arkiv