Smartlog v3 » Verden set fra sidelinien » Den store udfordring
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra sidelinien

Rote Mutters alternative centrum

Den store udfordring

5. Nov 2009 10:20, Rote Mutter

Tænkt stort. Rigtig stort. En helt enorm udfordring.

Tænkt så på ovnstegt kylling, salat, kogt brokoli og hjemmelavede pommesfrites. Sådan nogen som man selv skræller af bagekartofler, koger halvt i vand og færdigbager i ovnen med lidt olie.

Og tænk mørkt. Bulder mørk - uden gadelamper og månelys. Koldt, bitterligt, blæsende med sne og iskolde regndråber. Lige omkring frysepunktet.

Forøg så mængden af olie ved pommesfritterne, hæld olie eller smør på kyllingen, og lav så lige i sidste øjeblik en rigtig bearnaisesauce af grøntsagsvandet, smør og æggeblommer. I stedet for den planlagte salat.

Aflys i sidste øjeblik dagens løbetur, med den undskyldning at vi mangler et par familiemedlemmer og den lille leger så godt, så han ikke skal forstyrres af mors løbetur. Og det er jo også meget hyggeligere at spise sammen alle sammen.

Det er den udfordring jeg måtte se i øjnene i aftes. Kulden, mørket, kroppens behov for fed mad og polstring (ja kroppens!). Småkagerne er ikke langt væk og juleslikket er kommet på hylderne i supermarkedet. Tæpper og dyner er indenfor rækkevidde, og løbeskoene hygger sig lunt og godt i skuffen.

1, 2, 3 gange i denne uge har jeg aflyst planlagt motion (intervaltræning, yoga og almindelig løbetræning) med forskellig begrundelse. Alle undskyldninger virker rimelige og slet ikke som undskyldninger, men tværtimod som vigtige overvejelser om hele familiens ve og vel. Ja, jeg kan bestemt være tilfreds med mit martyrium i denne uge.

Hvis det ikke lige var fordi jeg bliver doven, dvask og (åh rædsel) FED. Ikke fordi en enkelt uge uden træning kan gøre så meget, men fordi jeg også har droppet morgenyoga og helst tager bilen for at hente og bringe børn.

Og de sunde kostvaner er lige så stille gledet i baggrunden. Det kan aflæses på vægten. Ikke fordi et halvt kilo gør den store forskel. Men det er på kun en uge! Hvor meget kan det ikke nå at løbe op i på en hel vinter? Sidste år blev det til 6 kilo i småkager og løbestop, og det det tog længere tid at komme af med dem igen end det gjorde at tage dem på.

Jeg havde jo forventet at det ville være en hjælp at have løbeklubben, så der var nogen at støtte sig til i den mørke tid. Men for at alle skal kkunne være med, ligger træningen klokken 18 og der er vi ikke altid samlet endnu i familien. Naboen har passet børnene en gang, men hele aftenprogrammet med mad, bad og putning bliver voldsomt forrykket. Det kan gå om sommeren, men ikke så godt i den mørke tid, hvor søvnbehovet er større.

Hvad gør jeg så? Ja så må jeg jo selv klare mig igennem. Enentuelt lave individuelle aftaler med nogle andre gennem vores klub-forum på nettet. Fredag eftermiddag for eksempel. Før det bliver mørkt. Eller hverdagsmorgener, når børnene er afleveret. Lægge morgenrutinerne lidt tidligere, så der bliver tid. Det er trods alt hyggeligere at sidde inde i sin lune stue og planlægge dagens arbejde end at at løbe udenfor i kulden og mørket.

Så fra nu af er ugens mål to løbeture, en gang yoga og 100 sider gennemskrevet.

Det sidste er måske lidt i overkanten. Så 50 sider da...

Og morgen- yoga, -smothie med grøntsager i, meget mindre brød og ingen slik og søde sager. Så skal jeg nok klare mig igennem vinteren uden ekstra polstring og med mit selvværd indtakt.

Og i aften er der MØDREGRUPPE-HYGGE (med rødvin, brød og ost)

:-)

Rote Mutter

Lena  H
Verden set fra sidelinien

Fortiden

Tags

Arkiv

Relaterede