Smartlog v3 » Verden set fra sidelinien » Kalender-grebet
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra sidelinien

Rote Mutters alternative centrum

Kalender-grebet

10. Feb 2010 13:26, Rote Mutter

Fem dage blev det til. Fem dage uden hverken ur eller kalender. Fem dage fik min hjerne til at finde ro og blive kreativ igen. Straks efter min hjemkomst mærkede jeg kalendergrebet stramme om halsen. Kalendergrebet er: 

Når dagen begynder med opdatering af kalendere, korrektion af aftaler og opmærksomhed. Når vi ser mere på hvor meget tid vi får til arbejdet, frem for til hinanden.

Når velkomsttiden elimineres af et møde der trækker ud, når vi sidder og ser på hinanden og begge tænker: VI fik slet ikke talt sammen? Når vi konstaterer at ingen har savnet hinanden i fem dage, fordi lettelsen over at slippe for uenigheder, kommunikations-stress og den andens ønske om opmærksomhed dominerer.

Så ved man at kalenderen har overtaget. At det er arbejdet og familiens aftaler der har magten. At det er nødvendigt at handle anderledes med mindre man vælger at skilles og dermed slippe ud af kalenderens greb hveranden uge.

Det er meget populært blandt børnefamilier har jeg hørt. Det giver en legitim grund til at slappe af i eget selskab, interessere sig for andre end ham derhjemme, dyrke karrieren, venskaber og egen emancipation. Og med tiden give børnene fordelene ved store bonus-familier og muligheden for selv at vælge hvor de vil bo. Og dømme dem til at at vide at deres forældre ikke elskede dem nok til at bekæmpe kalender-grebet, se hinanden øjnene og tage ansvar. Men forhåbentlig på  et tidspunkt også erkender at deres forældre gjorde det så godt de kunne.

Nej, det er ikke lige noget for mig. Og hvis det var, ville jeg ikke skrive det her. Selv om det også er vældig populært at orientere blogland før kæresten.

By the way: Kæresten fik et gavekort til gourmet-middag for 2 personer af sin chef i julegave. Meget sød tanke. Så kunne vi sidde der overfor hinanden, spise mad en anden har lavet og stadig være fanget i kalender-grebet.

 

Rote Mutter

Lena  H
Verden set fra sidelinien

Fortiden

Tags

Arkiv