Smartlog v3 » Verden set fra sidelinien » Løbestart
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra sidelinien

Rote Mutters alternative centrum

Løbestart

20. Jan 2011 12:34, Rote Mutter

For at gøre det lidt lettere for andre at læse det jeg skriver om, har jeg opdelt forrige indlæg i to. Her er mine tips til en god løbestart, hvad enten du er nybegynder eller vil træne dig op igen efter en skade:

 

- Ha' det sjovt mens du løber. Jeg mener det helt bogstaveligt: Gør det til en leg at løbe. Løb op og ned ad skrænter, dans, løb baglæns osv. Alt hvad du kan finde på, så du ikke keder dig underbejs. Løb må ikke være kedeligt, for så holder man op med at løbe igen.

- Lad være med at presse dig selv og løb tre gange om ugen, gerne på et fast tidspunkt, så du kommer ind i vanen.

- Gå når du ikke kan løbe mere (mangler luft eller benene er tunge) og løb så igen når du kan.Det gør ikke noget at du i begyndelsen går meget mere end du løber.

- God musik i ørerne kan sætte rytmen, men vær forberedt på at skulle skifte til et nyt nummer hvis tempoet ikke passe

- De første gange er 20 minutter alt rigeligt - også selv om du går halvdelen af tiden.

- Sæt et mål i antal gange du vil løbe om ugen (men husk en pausedag mellem hver løbsgang) eller i minutter pr. gang, men ikke mål i kilometer, for så kommer du til at presse dig selv og det giver skader. En skadet krop løber ikke, og efter min løbeplan er formålet at løbe :-)

- DHL-stafet er i efteråret. Det kan du sagtens nå. Du kan også nå Kvindeløbet i Århus i Juni, hvis du løber efter min plan. Fra nul kilometer til fem kilometer tager 3 måneder (minimum) hvis du vil undgå overbelastning. Husk at til et løb presser man sig selv mere end normalt, så du skal gerne kunne løbe mere end fem kilometer til den tid, for at undgå belastningsskader.

Det er sådan cirka det jeg løber efter. Lige for tiden dog kun en gang om ugen, pga. skade og tidsmangel, men til gengæld klatrer jeg to gange om ugen, og efterhånden giver den større muskelstyrke også et bedre løb.

Kommentarer

  1. abercrombie outlet
    7. Apr 2012 05:04
    1

    cannot be said of mere advice given to another, which he is at full liberty

Rote Mutter

Lena  H
Verden set fra sidelinien

Fortiden

Tags

Arkiv

Relaterede