Smartlog v3 » Verden set fra sidelinien » Rå mad
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra sidelinien

Rote Mutters alternative centrum

Rå mad

7. Feb 2011 11:02, Rote Mutter

Vibeke Amdisens bog: Glød og glæde med Raw Food Nu gider jeg ikke skrive om hvor træls det hele ser ud i dag eller hvor fantastisk en lørdag jeg havde med Parkrun og Kagleri i strikkeklubben (eller måske nærmere løbbinding i Kagleklubben), og hvor helt igennem træt jeg var søndag. Så træt at jeg ikke orkede at løbe. Selv om vi startede dagen med en tur i klatreklubben med børnene. Vi er begyndt på noget vi kalder "Klatresjov" for børn mellem 5 og 9 år. Og det var sjovt. Jeg fik selv tid til at bouldre lidt. Boulder er at klatre på en væg eller en klippe uden at ære sikret i et reb. Hvis man falder er det bare ærgeligt. Nej, altså, der er et blødt underlag.

Det gik op for mig at jeg måtte have taget på i vægt den seneste uge, for det var hårdere end normalt at hive mig selv op over kanten af klatrevæggen. Og en tur på vægten i morges afslørede at jeg har spist mig til et par kilo mere den her uge. Ikke så underligt i øvrigt. Træthed og mad følges som regel ad i min krop. Så nu står menuen på smotthies og løbetur.

Lige for tiden eksperimentere jeg med rå mad. Ikke helt efter Rawfood-konceptet, for jeg er vild med både kød og mælkeprodukter - især ost, men sådan at jeg selv spiser nogle rå grøntsager til hvert målltid og serverer et eller andet rawfood-agtigt til aftensmad. I går var det kage. Ja, det kan man godt lave uden at varme det op. Det smager helt og aldeles vidunderligt og har den særlige egenskab at maven er mæt meget lang tid før øjnene og det hverken feder eller får blodsukkeret til at stige nævneværdigt. Ren magi.

Jeg opfandt min egen opskrift med det jeg lige havde i huset. Ingen grund til at gå ud og købe sig fattig i ingredienser. Bortset fra noget agavesirup, som jeg brugte til at søde kagen med. Det har et glukæmisk indeks på under 30, og søder meget mere end sukker. Det er det nye hit-produkt i mit søde køkken.

Men den kage var alt for stor til at vi fire kunne spise mere end 1/6 til sammen, så der er nok dessert til en hel uge. Som dessert er den også genial, for den blokerer fuldstængdig for lysten til at gå amok i slik og chips når børnene er puttet. Måske er rawfood-kage min redning fra de ekstra kilo? Dream on, lady. Nattesøvn er vist mere like it.

Kommentarer

 1. Ralph Lauren Outlet
  31. Jan 2012 02:04
  1

  narkotika kan endorphiner fremkalde en tilstand af at være

 2. abercrombie outlet
  7. Apr 2012 05:03
  2

  cannot be said of mere advice given to another, which he is at full liberty

 3. Tods Outlet
  8. Jun 2012 03:47
  3

  Lauantai muuttaa nyt uuteen osoitteeseen

 4. Michael Kors Outlet
  21. Jun 2012 03:21
  4

  Jeg har haft lidt en åbenbaring idag, jeg har nemlig været til møde i a-kassen

Rote Mutter

Lena H
Verden set fra sidelinien

Fortiden

Tags

Arkiv