Smartlog v3 » Verden set fra sidelinien » Vinterløb
Opret egen blog | Næste blog »

Verden set fra sidelinien

Rote Mutters alternative centrum

Vinterløb

18. Jan 2011 09:48, Rote Mutter

Så er løbesæsonen for alvor i gang, nu sneen er væk. Det myldrer med folk til Parkrun lørdag morgen klokken 9, og snart er der Parkrun overalt i landet, så du får også muligheden for en morgenløbetur sammen med andre, før weekendræset begynder. Husk der er tidstagning hver gang, så du kan følge med i din form uden at investere i et løbeur.

Jeg tog selv årets første tur rundt om søen i søndags. De 10 kilometer foregik i blandet løb og gang, for jeg er først rigtig varm efter fem kilometer. Det gik ok i begyndelsen, hvis jeg ikke løb for hurtigt, men så begyndte musklerne at blive tunge og jeg gik lidt ind imellem. Efter fire kilometer løb jeg i et konstant tempo og efter seks kilometer var jeg flyvende. Den sidste kilometer hjem gik jeg igen for at køle ned. Alt i alt blev det nok til 7-8 kilometers løb. 

Til gengæld har jeg ikke haft ondt i benene siden, og det er stort, da jeg har døjet med en løbeskade i hoften siden oktober. Men jeg brugte meget tid på at strække ud og slappe af bagefter.

Undervejs sørgede jeg for at trække vejret gennem næsen, så min hjerne var klar over at den fik den ilt den har brug for til kroppen, og i tankerne pustede jeg ud gennem det sted i hoften der gjorde ondt. Det fik mine muskler til at slappe af mens jeg løb, og har nok også medvirket til at det ikke gør ondt længere.

Til gengæld var jeg for varmt klædt på. Når det ikke er frostvejr er der ingen grund til at løbe i hele vinterudstyret, når først man er varmet op. Så jeg måtte smide softcell-jakken undervejs. Burde have ladet det lange undertøj blive i skuffen, men det gav jeg mig ikke til at tage af midt på stien :-) Det var svedtransporterende, så det var kun de yderste lag tøj der var vådt.

Min nye Parkrun-løbejakke er super fin. Tynd og let, svedtransporterende og 100% vandtæt. Sidste lørdag løb jeg i regnvejr, så det er testet :-)

 


Rote Mutter

Lena  H
Verden set fra sidelinien

Fortiden

Tags

Arkiv

Relaterede